Menu

Väckarklockor

Vissa människor har svårt att gå upp på morgonen. Andra kan inte ens vakna upp ur sömnen. Dessa personer kämpar varje dag med att övervinna sin trötthet för att kunna ta sig till skolan eller jobbet, men ingenting tycks kunna hjälpa dem. Vad dessa människor behöver är den ultimata väckarklockan, som får upp dem ur sängen och hindrar dem från att gå tillbaka. Vi på bloggen har valt mellan fyra olika väckarklockor av olika storlekar och funktioner som vi hoppas ska kunna tillgodose den sömniges behov.

Väckarklocka 1: Sonic Boom

vackarklocka-sonic-boom

Vill du ha en lugn och försiktig start till dagen? Isåfall, kolla bort nu. Sonic Boom har inte tid för dem som fridfullt vill vakna upp på morgonen. Sonic Boom attackerar både hörsel, känsel och syn och bokstavligt talat skakar dig vaken på morgonen.

Utvecklarna bakom Sonic Boom, Sonic Alert, skojade inte när de valde namnet. Klockan är döpt efter ljudet som skapas när något färdas snabbare än ljudets hastighet och som sägs kunna förstöra glasrutor, och fastän den inte är i närheten så högljudd så för den ett enormt oväsen. Det finns inte många människor som kan sova igenom den här klockan. Reklamen påstår att den är lika högljudd som en slagborrmaskin, men sanning är snarare att den är hälften så högljudd. Det är fortfarande imponerande, men inte vad som utlovats. Förutom ljudnivån använder sig även klockan av kraftfulla LED-ljus som irriterar ögonen något otroligt och en vibrationsplatta som ska läggas under madrassen och som skakar en vaken. Det är vibrationsplattan som tar priset av dessa tre funktioner för mest effektiva sätt att väckas på. Vibrationen är så kraftig att tillochmed tänderna skallrar. Vill man inte störas av ljudet eller ljuset på morgonen räcker vibrationen gott och väl till att få upp en ur säng.

Väckarklocka 2: Screaming Meanie

vackarklocka-screaming-meanie

Säg att du är en av de oerhört sällsynta människor som ändå kan sova igenom en Sonic Booms alla funktioner. För att vakna behöver du inte bara omskakas, du behöver nästintill exploderas ut ur säng. Screaming Meanie kommer göra jobbet. Om den inte gör det är du antagligen döv. Det här är utan tvivel den absolut mest högljudda väckarklocka vi någonsin stött på. Medan klockor som Sonic Boom ofta är tystare än vad reklamen sagt erbjuder Screaming Meanie varenda decibel den utlovat. Och det är inte lite. Den kan nå upp till 120 decibel på högsta nivå, lika högljutt som en motorsåg eller en åskklappning. Första natten du använder den här kommer du tro att ett flygplan startat i köket. Det finns inte mycket mer att säga än att denna väckarklocka är högljudd. Riktigt, riktigt högljudd.

Väckarklocka 3: Wacky Phrases Alarm Clock

vackarklocka-wacky-phrases-alarm-clock

Du kanske är en sådan person som vill vakna med ett leende på ansiktet. Då kan Wacky Phrases Alarm Clock vara gjord för dig. Varje gång larmet går eller du tryckt på snooze-knappen alternerar den mellan 7 olika stereotyper som alla försöker väcka dig genom att vara så kliché som möjligt. Det finns bland annat en italiensk gangster, en redneck bonde och en imitation av berömda advokaten Johnny Cochran att välja på. Humorn från inspelningarna är något lagda åt det amerikanska hållet (Få svenskar känner nog till Cochran) och det blir tröttsamt efter ett tag att bara höra samma sju röster om och om igen. Å andra sidan kan det även vara i produktens fördel: Ju mer irriterande den är, desto mer vill du få tyst på den och gå upp ur sängen. Det är ingen idé att försöka kasta den i väggen, då det är en riktigt tålig klocka som kan ta emot mycket stryk.

Väckarklocka 4: Clocky

vackarklocka-clocky

De flesta väckarklockorna är irriterande. Klockor som Screaming Meanie är skräckinjagande. Men klockan Clocky är bara gullig. Den väcker dig på morgonen med olika R2-D2 liknande ljud som spelas upp slumpmässigt för att undvika repetiva och irriterande mönster, och har en tolerabel ljudnivå som kan jämföras med vanliga klockor man hittar i affären. Men allt förändras om du försöker trycka på snooze och ge dig själv 10 minuters sömn till. Då hoppar Clocky av nattduksbordet och rullar iväg i högsta fart och gömmer sig någonstans i huset. Det kan vara under sängen eller soffan, i en hög med kläder man glömt på golvet, i hallen eller köket. När den väl gömt sig börjar den pipa igen. Om du vill bli av med oljudet måste du gå upp och hämta den. Det kan inte underskattas hur effektiv denna metod är för att få igång en på morgonen. Har man väl tagit sig upp ur sängen för att gå och leta kommer man hunnit bli pigg nog att inte vilja somna om när man är färdig. Clocky är perfekt för alla dem som inte har lika svårt för att vakna som för att faktiskt ta sig upp på morgonen. Starkt rekommenderad.

De fyra klockorna som jag undersökt uppfyller olika funktioner och är således svåra att jämföra med varandra. Vilken väckarklocka som bäst passar dig beror på vilka behov du behöver när du ska vakna.